🎄 Julhälsning 2018 🎄

Kära Sponsor!

”När jag tittade in i deras nyfikna ögon och såg deras lust att lära förstod jag vad jag skulle göra under resten av mitt liv. När jag såg hur jag kunde hjälpa dem så blev mitt liv lättare”. Skrivet av Shabina som startat många skolor i Pakistan. (taget ur Good News Magazine)

Besöka Sri Lanka

Jag blev så glad häromdagen. Det kom ett samtal från ett par som vill åka till Sri Lanka. Dom vill se landet, fira fruns 50 årsdag och sen bo på vårt center och följa med i verksamheten ett par dagar, besöka skolorna, några små enkla hem och umgås med personalen. Dom skall också få träffa Dushikala, en av flickorna i den grupp som de stöttat och nu gått färdigt sina studier och fått jobb.

Dushikala växte upp i en familj med 4 syskon, mamma som lider av astma och pappa som gör dagsarbeten hos en jordägare, vilket betyder lön när det finns jobb. Att köpa skoluniform, skor och material för fem barn att kunna gå i skola var en omöjlighet. Då fick de höra om Smyrnaskolan, dit alla är välkomna och en äldre syster, som redan var för gammal att börja en vanlig skola, fick börja där, senare också en bror.

Dushikala med sin familj
Dushikala med sin familj

Dushikala som var i skolåldern blev fadderbarn och började i en statlig skola. Hon lyckades ta en examen, fick inträde på en hotellskola och arbetar idag i restaurangen får en bra lön, kan stödja familjen, köpa den medicin som mamman behöver. Även hennes yngre syster går nu i en statlig skola medan en broder går kvar på Smyrnaskolan.

Dushikala och hela familjen framför sitt varma tack för allt stöd de fått. En omöjlig situation, fem barn, sjuklig mor, har förvandlats till en ljus framtid.

Dushikala i sin arbetsuniform
Dushikala i sin arbetsuniform

Du är också välkommen att hälsa på och bo på vårt center på Sri Lanka eller i Syd-Indien. Dom som hittills besökt något av dessa hjälpstationer säger att de blir väl omhändertagna.

Tack för året som gått! Tack till varje enskild GIVARE, tack till Second hand affärer, firmor och kyrkor. Genom ert stöd får många barn med funktionshinder, flera hundra skolbarn och gamla, möjlighet att utvecklas och bli individer med kraft att gå vidare i det ofta hårda liv som de möter varje dag med dyrare matvaror och utgifter för deras lilla hushåll som vi i Sverige inte ens har en aning om.

Med en duktig, hängiven personal och ledare, alla nationella, hoppas vi kunna möta år 2019.

Vår hemsida har nyligen fått sig ett ansiktslyft. Titta gärna in där och läs mer om vad vi gör. Du kan ju samtidigt passa på att titta i vår gåvoshop. Där finns många fina julklappstips.

Julkorten finns så klart också i gåvoshoppen. Både enkla och dubbla julkort precis som tidigare.
Kan du inte beställa över internet så går det lika bra att ringa till Jessica och beställa dem.

De enkla julkorten finns både som 5-pack och 10-pack. På baksidan av kortet finns plats för postadress och en liten hälsning. 5-pack kostar 50 kr och 10-pack kostar 100 kr.

De dubbla korten där ändamålet är ett matpaket till en fattig familj eller skolgång till barn kostar som tidigare 100kr/st.

Till skolgång
Till skolgång
Julkort
Julkort 5-pack eller 10-pack
Till matpaket
Till matpaket

På bilderna nedan ser du några andra presenttips från gåvoshoppen.

Fina änglar
Fina änglar
Söt liten mjukisapa
Söt liten mjukisapa
Scarfs från Sri Lanka
Scarfs från Sri Lanka
Handgjorda små tossor
Handgjorda små tossor

Där finns även nyckelringar, pennfodral, handgjorda kort, örngott, halsband från Indien och mycket mer.

God Jul & Gott Nytt År till er alla från Stiftelsen Hjälp Margit Hjälpa

Dela inläget:
Scroll to Top