Vår verksamhet i Indien

New World Physiotherapy Center

Rehabiliteringscenter

New World, som är en del av Smyrna Fellowship Trust, fokuserar på rehabilitering och är ett av de mest fullt utrustade centren i Nilgiris-distriktet. New World är främst för de fattiga och utsatta människorna. Centret är dedikerat till att förbättra hälsa och livskvalitet samt att hjälpa till att minska smärta med hjälp av avancerad utrustning.

Centret har specialiserat på fysisk rehabilitering av personer med funktionsnedsättningar och smärta. De koncentrerar sig mest på neurologiska problem tillsammans med hjärt- och ortopediska problem. Centret startades ursprungligen med fokus på de barn som led av olika funktionsnedsättningar. Barnen låstes tidigare in på hustaken av säkerhetsskäl när föräldrarna var tvungna att gå till sina arbeten. De blev deprimerade och många av dem fick inte möjlighet att träna att använda sina motoriska färdigheter. Detta medförde att de därför blev beroende av stöd med de flesta av sina grundläggande behov.

Om rehabilitering

Rehabilitering är en kontinuerlig process och centret är engagerat i att tillgodose patientens fysiska, psykologiska, sociala och ekonomiska behov. Vi behandlar patienter från födsel till hög ålder. I genomsnitt behandlas 40 patienter varje år.

Vi ger pedagogiskt stöd för att hjälpa de unga patienterna att klara sig och bli självständiga. Vi ger även yrkesutbildning för att hjälpa dem. Vi erbjuder även hjälp vid operationer och rehabilitering efter operation. Vi arbetar intensivt för att kunna tillhandahålla gratis mediciner till de behövande.

New World 1
New World: Även i uppförsbacke finns energin och glädjen där. Man vet att det ger effekt.

Du kan även ladda ned vår broschyr om New World. Skriv gärna ut den och dela med andra.

New World
New World bedriver sin verksamhet i denna fina byggnad med utrustning som har skänkts till oss.

Hippoterapi

Hippoterapi är en metod som används av fysioterapeuter, fritidsterapeuter, arbetsterapeuter eller logopeder. Hästens rörelse påverkar en ryttares hållning, balans, koordination, styrka och sensorimotoriska system. Man tror att hästens värme, form och rytmiska tredimensionella rörelse, tillsammans med ryttarens interaktion med hästen och reaktioner på hästens rörelser, kan förbättra ryttarens flexibilitet, hållning, balans och rörlighet.

Dessa terapisessioner kan även innehålla förbättringar i talet. Att lära sig att använda verbala ledtrådar för hästen och att prata med terapeuten är nyckeln till att öva på att använda talet. Det skiljer sig från terapeutisk ridning eftersom det är en behandlingsstrategi som används av en legitimerad sjukgymnast, arbetsterapeut eller logoped.

Terapeuten vägleder både ryttaren och hästen för att uppmuntra specifika motoriska och sensoriska insatser. Terapeuter tar fram handlingsplaner för att ta komma åt specifika begränsningar och funktionsnedsättningar såsom neuromuskulära störningar, gångförmåga eller allmän motorisk funktion.

Hippoterapi
Hippoterapi är en metod som används bl a av fysioterapeuter, fritidsterapeuter, arbetsterapeuter eller logopeder.

Smyrna Social Work

Det finns ett antal sociala projekt som genomförs av Smyrna Fellowship Trust inne på vårt område men även ute i vår lokala miljö. Dessa finansieras av våra givare men även av lokala sponsorer i Indien såväl som sponsorer i Sverige. En del av intäkterna genereras av andra projekt som vi driver inne på vårt område, t.ex. bageri, café och jordgubbsodling.

Det finns många utsatta äldre människor i Indien. En del har lämnats ensamma av sina barn eller har barnen avlidit i förtid och kan därför inte försörja sina föräldrar. Många står utanför det statliga pensionssystemet och är därför helt beroende av att tigga och söka enklare dagavlönade sysslor. De har en mycket slitsam tillvaro som äldre.

En del av dessa äldre har vi möjlighet att hjälpa efter vår bästa förmåga. Varje månad får de komma till oss och få ett varmt mål mat och vara med i vår gemenskap. Utöver det får de även ett matpaket med sig hem. Detta matpaket är oftast den enda maten de får och innehåller olika sorters torrvaror, exempelvis mjöl, salt, gryn, ris och ärtor. Matpaketet räcker precis i en månad och när vi ses nästa månad får de ett nytt matpaket.

Vi försöker ha koll på deras hälsa och hjälper dessa människor med både medicin, hygienartiklar, kläder, filtar och annat som de behöver.

En del av de äldre som samlats
En del av de äldre som samlas en gång per månad för matsäck, ett mål varm mat, lite frukt och sällskap.
Äldre kvinna
Kvinnan på bilden är en av de äldre som får en säck med torrvaror en gång per månad.
Äldre kvinna
Äldre kvinna som fått energi och glädje tillbaka när hon fick plats hos oss.

Smyrna Sponsor

Visste du att:

  • 30 % av världens extremt fattiga barn bor i Indien
  • Varje år dör 1,4 miljoner barn i Indien före sin 5-årsdag
  • Nästan 25 % av barnen har ingen tillgång till utbildning
  • 4 % av barnen har avstannat i tillväxten och lider av undernäring
  • Barnarbete existerar inom landet, vilket hindrar barn i skolåldern från att gå i skolan
  • Barn från landsbygdsområden, slumkvarteren i städerna, lägre kaster och stamsamhällen lider ofta av undernäring. De har ingen tillgång till hälsovård av hög kvalitet; barnäktenskap existerar; brist på sanitet & hygien samt otillräcklig tillgång till tjänligt vatten
  • Indien är mycket utsatt för översvämningar, torka, jordbävningar och flyktingströmmar som påverkar barns liv och möjlighet att få tillgång till grundläggande resurser

En viktig del i vårt arbete är att stötta utsatta barns utbildning, genom att ta ansvar för deras skolavgifter, från grund- till gymnasie- och högskolenivå. Vi bistår även med hjälp till yrkesutbildning för att skapa förutsättningar för barnen så att de i framtiden ska kunna försörja sin familj. Detta arbete har pågått sedan 1985. För närvarande stöttar vi mer än 130 barn i regionerna Ooty och andra regioner i Nilgiris-distriktet.

De barn vi hjälper är antingen föräldralösa, barn till ensamstående föräldrar, barn till avlidna föräldrar, stambarn eller kommer från familjer som inte längre kan försörja dem på grund av allvarliga ekonomiska problem och/eller hälsoproblem. Vi fokuserar inte på någon enskild kast eller religion eller etnisk bakgrund, utan hjälper alla barn i nöd och förser dem med vad vi kan, och på så sätt säkra dem en ljus framtid.

Vi tillhandahåller uniformer, anteckningsböcker, skor och betalar deras skolavgifter. Vi uppmuntrar dem också att delta i ett månatligt “sponsormöte” med personal från Smyrnas sponsoravdelning samt resurspersoner. Vi pratar om deras förutsättningar och personliga behov och ger akademisk rådgivning.

Vi hjälper till att reparerar några barns hus där familjen lever under svåra förhållanden. Där tillhandahåller vi el, vatten och sanitet. Vi hjälper barnen med boende i studentbostäder samt sörjer för mat och sjukvårdskostnader. Vi ger även karriärvägledning med hjälp av olika resurspersoner efter att de avslutat sina studier. Vårt mål är att barnen ska bli självständiga och självförsörjande. Vi letar ständigt efter fler sponsorföräldrar som ska hjälpa oss att skapa en bättre framtid för våra barn.

Skolbarn
Skolbarn har högläsning
Skolflicka
Flicka som nu har en chans att studera och skapa sig en framtid
Sponsor Management Team
Sponsor Management Team

The Bakery

Välkommen till The Bakery, en plats där läckra godsaker och hjärtevärmande historier möts.

Vårt bageri grundades 1989 av Margit Stefansson och har en rik historia med rötter i att stärka övergivna, underprivilegierade kvinnor samtidigt som de omfamnar svenska traditioner. Med en djup passion för bakning och en önskan att påverka positivt började Margit sin resa med en handfull traditionella svenska familjerecept.

I början specialiserade vi oss på att skapa fem läckra kakor med smaker och fyllningar som ingefära, vanilj, sylt, cashew och choklad. Våra kunder blev snart förälskade i dessa läckra godsaker och för att möta efterfrågan utökade vi vårt utbud till att även inkludera marshmallows. Doften av nybakade kakor fyllde luften och gladde alla som gick förbi.

Allt eftersom tiden gick kände vi oss inspirerade att utöka vår meny och utforska nya horisonter. För fem år sedan anslöt sig ett engelskt par vid namn David och Jillana Hines till vårt team, som delat med sig av sin kreativitet och kärlek till att baka. Tillsammans introducerade vi en rad spännande konfektyrvaror som kakor, hamburgare, chokladpaj, söta popcorn, kanelbullar och mycket mer. Våra skapelser blev snabbt populära bland våra gäster och var hett eftertraktade av det lokala samhället. Vi hade till och med förmånen att leverera våra läckerheter till Hebronskolan och sprida glädje till unga hjärtan.

Men 2020 drabbades världen av den förödande Covid 19-pandemin. Liksom många företag stod vi inför utmaningar och var tvungna att anpassa oss till de nya omständigheterna. Fast beslutna att övervinna hindren anlitade vi expertis från en professionell bagare som utbildade vår personal att skapa hemlagad choklad, en mängd olika pizzor, bröd, bullar och gräddbullar. Vårt engagemang för att leverera kvalitet och tillfredsställa våra kunders efterfrågan förblev orubbligt.

Idag fortsätter The Bakery att frodas och göra en positiv inverkan i samhället. Vi är stolta över att varje dag kunna erbjuda sex personer sysselsättning och på så sätt stödja dem och deras familjer. Dessutom levererar vi våra härliga gräddbullar, kakor och bröd till över 15 butiker och lokala marknader i och runt Ooty. Vår dröm är att utöka vår räckvidd, anställa fler personer och skaffa en ny roterande ugn för att förbättra vår produktionskapacitet.

När man besöker The Bakery unnar man sig inte bara aptitretande godsaker utan man blir också en del av vår historia. Varje tugga våra gäster tar bidrar till att stötta de utsatta och ta in dem i gemenskapen. The Bakery strävar efter att skapa en sötare värld, en ljuvlig skapelse i taget.

Vårt bageri
The Bakery
Småkakor från The Bakery
The Bakery
Nygräddade bullar på The Bakery
The Bakery
Småkakor från The Bakery

Smyrna Tea and Organic Garden

Vi är stolta över vårt vackra campus. Den har en blandad och fantastisk variation av vegetation. The Botanical Survey of India har identifierat 15 sällsynta sorter av träd och växter på vårt campus. Det finns även växter som du normalt hittar i en örtagård. Vi använder många av dem för eget bruk. En del av dessa växter odlas också för att säljas till de lokala marknaderna.

På Smyrna har vi även skapat ett ekosystem där varje byggnad är kopplad till solceller som ger belysning till campus. En 50 000 liters vattentank lagrar regnvatten som används för att bevattna trädgården och våra ekologiska jordbruksprojekt på campus. Vi har flera parallella ekologiska projekt igång. Förutom vår ekologiska grönsaksträdgård hittar du även en te-trädgård, en jordgubbsodling, ett hönshus och ett bageri.

Vi har två växthus på vår campus som ger gott om utrymme för att odla ekologiska grönsaker och dekorativa växter som är eftertraktade i orten. Vi har nyligen startat ett projekt för att odla jordgubbar. Varje planta genererar cirka 2 kg jordgubbar under en säsong. Värdefull inkomst för att kunna fortsätta med våra andra projekt.

Ooty är känt för sina te-odlingar. Vi har en te-trädgård där vi bedriver te-odling i mindre skala. Första skörden sker efter cirka fyra år och buskarna beskärs till cirka 1,5 meters höjd för både bättre smak och enkelheten att plocka bladen. Bladen plockas försiktigt med fingertopparna för att inte skadas och försämra kvalitén på slutprodukten. Vi har samarbete med Doddabetta Tea Factory som tar emot och förädlar vår skörd.

Smyrna Garden
Teodlingen på vårt campusområde
Smyrna Garden
Växthus för ekologisk jordgubbsodling
Smyrna Garden
Jordgubbsodlingen på vårt campusområde
Smyrna Garden
Jordgubbsodlingen på vårt campusområde

Smyrna Guest House

Smyrna Guest House, som inrättats av ett brittiskt par, är en renoverad kolonialfastighet. Vår kulle köptes ursprungligen från Toda-stammen av en biskop, som byggde huset för cirka 200 år sedan.

Inkomsterna från uthyrning av både Guest House och annexet är viktiga för övriga verksamheten. Överskottet används till att finansiera de olika projekten som bedrivs på campus.

Guest House
Smyrna Guest House
Guest House
Smyrna Guest House tillsammans med en del av vår te-odling.
Guest House
Guest House
Smyrna Guest House

Annexet

Förutom Smyrna Guest House har vi öppnat upp Annexet som erbjuder något enklare boende.

Alla boende finns tillgängliga på Airbnb.

Annexet
Annexet erbjuder övernattning till budgetpriser.
Annexet
Ett av sovrummen i annexet
Annexet
Frukostbord

Margits ansträngningar var nästan outsinliga när det gällde att hjälpa de fattiga och de utblottade i Nilgiris. Hon gav husrum, mat, jobbmöjligheter och utbildning till familjer och barn. Därför har många familjer fått njuta av lyckliga och tillfredsställande liv.

Under årens lopp har Smyrna bistått cirka 10 000 barn med att få utbildning. Dessa barn kommer från familjer med ensamstående föräldrar, barn som bor hos mor- och farföräldrar, barn till sjuka föräldrar och föräldralösa barn som har bott hos sina vårdnadshavare .

Galleri

Scroll to Top