Ny toalett på Sri Lanka

0 Comments

Parameswary arbetar på Smyrna Fellowship på Sri Lanka som kock. Det har hon gjort i 16 år. Hon har två döttrar och en son. Hennes äldsta dotter, Krishmitha, är 7 år gammal och är ett av fadderbarnen på Smyrna. Hennes andra dotter är 4 år och hennes son är 11 månader.

Dottern Krishmitha framför den nya toaletten

Parameswary var själv ett fadderbarn. Hon började sin utbildning på Smyrna Fellowship, blev fadderbarn och kunde sen fortsätta sin utbildning i statlig skola.
När hennes mamma dog så blev hon bortgift. Hon gick igenom många svårigheter både med sina svärföräldrar och även för att hon inte hade ett hus att flytta in i.

De lyckades hyra ett hus men efterhand som månaderna gick så blev det svårare och svårare att betala hyran med deras låga löner. De tvingades flytta in i hennes gamla föräldrahem och bodde där med hennes bror och hans familj. Ännu en gång fick de stora problem och hennes bror byggde två rum bredvid ett kostall. Ett stall som alla som bor i området och har kor får använda.
Att bo här med tre små barn är svårt. De är ofta sjuka och de hade ingen egen toalett.

Parameswary ansökte hos Smyrna om att få en toalett och hennes ansökan godkändes. Nu är toaletten färdig!
Hon tycker det är ett privilegium att ha en riktig toalett nu när hennes flickor växer upp och självklart för resten av familjen också.

Hon är så tacksam gentemot alla som skänkt en gåva till toalett och därmed gjort detta möjligt!

Tack till er alla!!

Categories: Sri Lanka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *