Vår organisation i Indien

Indien

I början av 2023 uppskattade myndigheterna att det lever cirka 1 425 miljarder människor i Indien. Då Kinas befolkning uppgår till cirka 1 410 miljarder gör detta Indien till världens folkrikaste land enligt FN. Samtidigt är det även det sjunde största landet i världen till ytan.

Indiens huvudstad är New Delhi. Staden är en relativt liten stad och ligger i direkt anslutning till den betydligt större staden Delhi. Indiens största stad är Bombay (Mumbai).

Indien som land har haft en imponerande ekonomisk tillväxt under en längre period. Men fortfarande finns det en stor fattigdom i landet. Världsbanken drar gränsen för fattigdom vid cirka 2.15 USD om dagen att leva på. I Indien finns det drygt 140 miljoner människor som räknas som fattiga, enligt Världsbanken.

I Indien dör varje år ca 1,4 miljoner barn innan de hinner fylla fem år. Indien är ett av de länder i världen som har högst barndödlighet. Lunginflammation, malaria och diarrésjukdomar samt kronisk undernäring är de vanligaste dödsorsakerna. Fler än 200 miljoner människor i Indien har inte tillräcklig tillgång till mat. Av dessa är 61 miljoner barn. 7,8 miljoner spädbarn visade sig ha en födelsevikt på mindre än 2,5 kg. Många viktiga insatser görs av både myndigheterna och hjälporganisationer som Hjälp Margit Hjälpa. Men behovet är stort och mer hjälp behövs.

I Indien är barnarbete förbjudet för barn under 14 år. Tyvärr pekar undersökningar från både myndigheter och biståndsorganisationer att minst 12,5 miljoner barn mellan 5 och 14 år arbetar istället för att gå i skola och vara just barn. Som ett led i att säkra överlevnaden, tror man att indiska barn bidrar till sina familjers försörjning; de arbetar på fältet, i fabriker, i stenbrott, i privata hushåll och i prostitution.

Enligt UNICEF har cirka 25 % av barnen i Indien ingen tillgång till utbildning. Antalet barn som utestängs från skolan är högre bland flickor än bland pojkar. Även om kvinnor och män behandlas lika enligt indisk lag, anses flickor och kvinnor, särskilt i den lägre sociala kasten, vara underlägsna och förtrycks av sina fäder, bröder och män. Utan utbildning är chansen att få en vettig lön praktiskt taget hopplöst.

Indien består av 28 stater och Tamil Nadu är en av dessa stater och det område där vi verkar.

Påfågel
Påfågel – Indiens nationalfågel.
Läs mer:
https://www.unicef.org/india/children-in-india
https://www.soschildrensvillages.ca/news/poverty-in-india-602
https://www.worldbank.org/en/country/india
https://www.indien.nu/

Tamil Nadu

Längst ned i sydöstra hörnet av Indien hittar du staten Tamil Nadu som betyder “Tamilernas land” på tamil, som är majoritetsspråket. Den största staden och även statens huvudstad är Chennai, som tidigare hette Madras.

Tamil Nadu är uppdelat i 38 olika distrikt. Distrikten Coimbatore och Nilgiris angränsar till staterna Kerala och Karnataka. Det är främst dessa två distrikt som vi verkar inom med huvudfokus på Nilgiris. I Coimbatore är orten Coimbatore huvudorten i distriktet men även den näst största staden i Tamil Nadu efter Chennai med drygt 2 miljoner invåndare. I Nilgiris är Ooty huvudorten med sina 250 000 invånare. Det är i Ooty som ni hittar vår verksamhet.

Djurlivet är rikt och spännande i Tamil Nadu. Det finns cirka 2 000 inhemska arter av vilda djur. Det finns skyddade områden som nationalparker som ger en säker livsmiljö för stora däggdjur som elefanter, tigrar, leoparder, pantrar, läppbjörnar, gaurer, lejonsvansmakaker, langurer, delfiner, sköldpaddor och dugonger. Det finns mängder med både bofasta och flyttfåglar, t.ex. häger, stork, ibis, morhöna och pelikan.

Panthalur
Natursköna områden i Panthalur, Nilgiris som får oss att tänka på Rudyard Kiplings “Djungelboken”.

Ooty

Udhagamandalam, Udhagai, Ootacamund och Ooty. Kärt barn har många namn. Udhagamandalam är det officiella namnet och Ooty är det som man använder mest.

Du hittar Ooty cirka 90 km nordväst om Coimbatore. Enklast att komma till Ooty som besökare är med flyg till Coimbatore. Därefter tar du tåget upp till Ooty. Du reser från Coimbatore till Mettupalayam, där byter du till tåget som tar dig till Ooty. Har du tid och möjlighet ska du prova på att åka med Nilgiri Mountain Railway mellan Mettupalayam och Ooty, en mycket naturskön upplevelse. Ofta får tåget stanna för elefanter som vandrar i området. Tåget finns med på UNESCO’s världsarvslista och väl värd att åka med om man vill uppleva landskapet från ett annat perspektiv.

Från stationen i Ooty till vår verksamhet Smyrna Fellowship är det inte långt. Men vi rekommenderar en transport den sista biten. Ooty ligger i ett bergsområde 2240 m.ö.h. Klimatet är mildare än staden Coimbatore som ligger lägre. Ofta skiljer det 10-12 grader mellan platserna.

Vy över delar av Ooty
Vy över delar av Ooty

Smyrna Fellowship Trust

Ytterst ansvarig för verksamheten i Indien är stiftelsen Smyrna Fellowship Trust som grundades 1983 av Margit Stefansson. Styrelsen i stiftelsen består av 5 ledamöter. De har styrelsemöten varje månad och arbetar med de strategiska frågorna.

Styrelsens nuvarande medlemmar är V. Prabhakar, P. Samuel Prabhakar, Sherin Mathew, Dani Bai och Tom George

Smyrna Fellowship Trust
Smyrna Fellowship Trust. Från vänster: Gladson Devaraj (verksamhetsledare), V. Prabhakar, P. Samuel Prabhakar, Sherin Mathew, Dani Bai och Tom George
Samuel Prabhakar
Samuel Prabhakar, ordförande Smyrna Fellowship Trust

Ledningsgrupp

På operativ nivå finns det en ledningsgrupp under ledning av verksamhetsledaren Gladson Devaraj. Ledningsgruppen är en sammansättning av ansvariga från våra olika verksamhetsområden. Ledningsgruppen ansvarar för de operativa frågeställningar och planering av arbetet.

De olika verksamhetsområdena är:

  • New World Physiotherapy Center
  • Smyrna Social Work
  • Smyrna Sponsor
  • Smyrna Shelter
  • Smyrna Bakery
  • Smyrna Tea and Organic Garden
  • Smyrna Guest House
Personalen i Smyrna Fellowship Trust
Personalen i Smyrna Fellowship Trust samlade i en av våra utposter, Ponnani
Gladson Devaraj
Gladson Devaraj, verksamhetsledare på Smyrna Fellowship Trust

Galleri

Scroll to Top