Fredspriset

Det finns nu anledning att fira FREDSPRISET!

Vi vet nu att Malala Yousafzai och Kailash Satyarhi har fått motta fredspriset för sina insatser för bl.a. unga flickors rätt till utbildning och arbetet som rättsaktivist. Malala Yousafzai är antagligen för många mer känd än rättskämpen Kailash men båda för en kamp mot förtryck av barn och unga och för alla barns rätt till utbildning.

Det kan inte kännas mer rätt för alla oss inom Hjälp Margit Hjälpa (HMH) denna dag eftersom ett av huvudmålen med stiftelsens arbete är att ge många flickor och pojkar i Indien och Sri Lanka rätt till utbildning. Måna mormödrar och farmödrar har under årens lopp kommit med sina barnbarn till HMH och bett att få undervisning för sina barnbarn. Dom har förstått att kunskap är det bästa vapnet till att bekämpa orättvisa och fattigdom

ALLA HM:s GIVARE OCH STÖDJARE har även idag rätt att få vara glada och rätt att få känna att den insats var och en gör utgör skillnad för varje litet barns framtid och fattiga familjers överlevnad.

Hjälp Margit Hjälpa fortsätter tålmodigt arbetet att ge utbildning/kunskap, böcker och mat till de unga människor som söker kraft att åstadkomma något med sina liv.

Tack för ditt stöd och din omsorg.

Malala Yousafzai
Malala Yousafzai
Dela inläget:
Scroll to Top