Film om New World

Välkommen till New World!  😀

Som många av er vet så stödjer vi ett handikappcenter i Indien som kallas för New World.
Hit kommer ca 35 personer dagligen och de har alla olika problem. Här får de hjälp med träning, hjälp till  operationer, kryckor, rullstolar och andra hjälpmedel som kan behövas. De får också näringsrik mat, tillsyn medans föräldern arbetar och ibland kanske viktigast av allt – samvaro och gemenskap.
Allt anpassas efter deras eget behov.

För några år sedan ansökte vi om att få en gåva från Radiohjälpen för att kunna köpa in en liten minibuss som man kunde använda i verksamheten på New World. Vi fick gåvan och bussen köptes in till allas stora glädje.

Innan dess så var det vanligt att mammor gick väldigt långa sträckor varje morgon för att lämna sitt handikappade barn/tonåring på New World för att hon själv skulle kunna arbeta under dagen. De flesta fick bära barnet/tonåringen dit. På eftermiddagen fick hon sen gå tillbaka och hämta hem sitt barn/tonåring.

Nu kör minibussen en runda varje morgon och hämtar upp de som behöver hjälp. På eftermiddagen kör den sen samma runda igen och lämnar av alla.

Teamet i Indien har fått hjälp med att göra en film om New World. Här får du träffa några av personerna, både personal och de handikappade. Vi hoppas att du får en inblick i hur det fungerar där. Du ser också hur det går till när bussen kör runt och hämtar upp alla.

Ta en titt!! 🙂

Vi hoppas du gillar den lika mycket som vi gör.

Vill du skänka en gåva till detta ändamål så märk den bara med ”new world”.
Du kan enkelt swisha på nummer 123 900 0266 ❤️
New World
Ett av barnen på New World
Dela inläget:
Scroll to Top