🎄 Julhälsning 2021 🎄

Kära Sponsor!

Nu närmar vi oss julen med stormsteg och ännu ett år går mot sitt slut och vi stänger våra böcker och summerar 2021.
I Sverige har vi fått en ny styrelse som med energi har gått in för att hitta både nya sätt att kommunicera vad vi gör och att förvalta den gåva som du har skänkt till vårt ändamål.

De pengar vi har samlat in har använts till 44 barngrupper med ca 250 barn. Vi har även stöttat skolorna och de äldre baserat på det ni har öronmärkt vid era inbetalningar. En del gåvor är inte öronmärkta, t ex gåvor i samband med begravning eller högtidsdag. Dessa gåvor används bl a till en del underhållsarbete på byggnaderna där verksamheten bedrivs eller andra viktiga ändamål.

Pandemin har slagit till hårt mot oss alla. I Indien och på Sri Lanka har man varit hårt drabbade med stor spridning, nedstängning av samhället och många har inte haft tillgång till bidrag från staten. Utöver det har vädrets makter gjort det svårt, det har kommit mycket regn som har fördärvat både byggnader och annan infrastruktur. Därför är vi så tacksamma för era gåvor. De gör skillnad för den verksamhet som vi bedriver. Som månadsgivare skapar du en trygg och hållbar verksamhet som kan planera framåt. Tack för ditt bidrag.

Tvillingarna

Det var en sådan där regnig och kall dag som Geetha sökte upp oss på vårt center och bad om en matkasse. Men Geetha hade något mer som tyngde henne. Hennes man lämnade henne med tvillingar, bara 8 månader gamla. Mannen hade arbetat i grönsaksland för en daglig inkomst.  Han drack och blev mer och mer våldsam. Till slut flyttade Geetha till sin mamma.
Geethas pappa är död. Mamman fick små jobb här och där i trädgårdar eller diska grytor etc. hos de rika. Inkomsten räcker inte till.

Tvillingarna
Tvillingarna

Vårt team besökte dem för att se hur de bor. Dom har ett rum. Där lagar man mat och där växer tvillingarna upp. Nu är dom 2 år och 8 månader. Framtiden såg inte lovande ut men nu är de registrerade på Smyrna center och får regelbundet stöd med matkasse. Den innehåller det som två små växande barn behöver så som ägg, mjölkpulver, linser och ris. De har fått filtar, kläder, tvål, handduk och tandborste till tvillingarnas förtjusning.

Snart är det 2022. Då har tvillingarna fått en plats på förskolan på Smyrna. Då kan mamman börja arbeta. Den lilla familjen, mormor, mamma och tvillingarna kan nu se framåt. Deras tacksamhet och glädje visste inga gränser.

Henry’s resa

Nu har jag snart varit ordförande i ett år i denna fina insamlingsstiftelse. Det har varit en förmån att få bidra med det jag kan för att vi ska kunna göra vardagen drägligare för några få i Indien och på Sri Lanka. Redan 1996 blev jag sponsor till ett barn i Indien. Han heter Henry.

Ett par hundralappar i månaden räckte för att förse honom med både mat och kläder samt möjlighet till undervisning. Första julen fick jag denna fina bild med en fin liten hälsning. Han var ivrig att lära sig allt i skolan, och han kunde numera gå och lägga sig mätt på kvällen.

Henry Samson

24 år senare är jag så klart nyfiken på hur det har gått för Henry. Jag vet idag att Henry avslutade sin utbildning på 12 år. Idag är han gift och arbetar som murare och elektriker. Han tar även ansvar för återvinning och renoverar och reparerar tvättmaskiner. För två år sedan besökte han vårt undervisningscenter i Anna Colony, Manjanakorai. Där hjälpte han till och byggde en vägg.
 
På Sri Lanka och Indien finns det ett enormt behov. Vi på Hjälp Margit Hjälpa arbetar oförtröttligt vidare med att försöka skapa förutsättning och en plattform för så många barn vi kan. Men vi klarar det inte utan er som också brinner för detta och vill hjälpa till. Utan era gåvor hade vi tillsammans aldrig kunnat se dessa barn utbilda sig och bli en del av samhället och bygga en framtid.
 
En liten peng varje månad kan göra skillnad för ett barn och ge de förutsättningar som inte annars hade funnits. Våra medarbetare på Sri Lanka och Indien har vigt sina liv till att hjälpa så många barn de kan för att skapa den framtid och de förutsättningar som vi alla borde få.
 
/Samuel Persson

Om du känner att du också vill vara med och bidra, kontakta Jessica på info@hjalpmargithjalpa.org så hjälper hon dig vidare. Tänk också på vilket värde du bidrar med när du ger en gåva till vår verksamhet vid högtidsdagar, födelsedagar och begravningar eller genom testamente.
 
Vi på Insamlingsstiftelsen Hjälp Margit Hjälpa och våra medarbetare i Indien och på Sri Lanka vill önska er en riktigt god jul och ett gott nytt år.
 
Tack för att ni finns!

Dela inläget:
Scroll to Top