Hans Rynnel

Hans Rynnel – ledamot och den sista i presentationen av de nya medlemmarna i styrelsen. 

1. Bostadsort & Familj?
Bor på Brantevik, ett litet fiskeläge fem kilometer söder om Simrishamn. Ja, det ligger på Österlen. Gift med Sussi.

2. Yrke?
Jag är vandrarhemsvärd och egen företagare, driver STF Brantevik Råkulle Vandrarhem tillsammans med Sussi. 

3. Varför valde du att engagera dig i HMH?
Personligt engagemang. Den som inspirerat mig mest är Birgitta Åkesson, som också är aktiv i styrelsen, och hennes man Bernt och deras långa engagemang. Tillsammans gjorde vi en resa ner till Indien där vi träffade alla människor som jobbar med stiftelsen Smyrna i Ooty, högt upp i bergen i Indien. Och alla barnen så klart. En viktig erfarenhet. Hjälpen når fram.HMH har ett 90-konto och det är ordning och reda. Pengarna och resurserna hamnar direkt hos de barn och familjer som bäst behöver hjälp.

4. Vad tycker du är viktigt att göra för att hjälpa till den närmsta tiden?
Självklart är engagemanget viktigt. Det personliga engagemanget för människor som behöver hjälp. En ny generation börjar få upp ögonen för ideellt engagemang och att du som person kan göra skillnad. Till exempel att bli fadder och sponsor.

5. Vad tycker du är viktigt på längre sikt?
Att knyta samman människor så att de kan mötas på riktigt är det centrala. Samtidigt skapar IT helt nya möjligheter till möten och engagemang och att få saker och ting gjorda. Kalla det gärna för Hjälp Margit Hjälpa 2.0

Hans Rynnel
Hans Rynnel, vice ordförande
Dela inlägget:
Scroll to Top