Delad glädje är dubbel glädje

0 Comments

När Shanti var bara 8 månader lämnade hennes pappa familjen. Hennes mamma flyttade då till Shantis mormor och moster. Dom fick arbeta hårt som dagsarbetare i ett grönsaksland för att få ihop till de nödvändigaste.

När Shanthi var 9 år fick hennes mamma cancer. I sin förtvivlan brände mamman sig själv till döds. Vid den tiden fick de höra talas om Smyrna. Shanty gick dit med sin mormor och bad om hjälp. Fadderteamet besökte det fattiga hemmet och man beslutade att hjälpa Shanthi med skolutgifterna.

Shanthi var duktig, klarade sin examen och fick fortsätta med högre studier. Hon studerade på Elafris Seshat Academy  och valde verkligen tunga ämnen bl.a. affärskommunikation, mänskliga rättigheter och flera andra ämnen.

Shanthi Ashani

Efter att ha avslutat sina studier fick hon anställning på telefon anläggningen som sekreterare med möjlighet att stiga i graderna.

Shanthi är en  ung, vacker kvinna som med stor tacksamhet hälsar till er i Sverige som gjorde det möjligt att  gå i skola och utbilda sig. Nu, säger hon, vill jag först och främst ta hand om min mormor och faster som är äldre och inte kan arbeta. Men utan hjälpen från er i Sverige hade mitt liv inte sett ut som det är idag. Än en gång varmt tack!

Hälsningar från

Shanthi Ashani.

En av kvinnorna i fadderteamet har skrivit ner Shanthis gripande berättelse på engelska när Shanthi berättade  och sen har vi översatt det.

Categories: Sri Lanka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *