Solcellspanelerna på plats!

0 Comments

Nu äntligen är solcellspanelerna på Sri Lanka installerade och i drift.

Vi har, genom stöd från både privatpersoner och företag, nu i början av året kunnat bygga solcellspaneler till varmvatten. Det är nu både barn och gamla som kan få ett bad i varmt vatten vilket (som vi alla vet) kan vara väldigt skönt när det är kallt ute. Vårt center på Sri Lanka ligger ju högt upp i bergen och ibland är det väldigt kallt även där. De som får stöd och hjälp av oss är ju fattiga och att duscha i varmt vatten är en lyx.

 

 

 

 

 

 

Rinnande vatten finns inte alltid i hemmen hos de fattiga. Därför blir det också att man inte har möjlighet till att tvätta sig som man bör.

Skolorna

På våra skolor ser man inte bara till att barnen får en utbildning. De bryr sig också om barnens hälsa. Det finns barn som kommer till skolan i smutsiga kläder och är i mycket stort behov av en dusch.  Personalen är så glada över att solcellspanelerna nu är installerade och allt fungerar bra. Det är till stor hjälp och barnen kan nu få duscha i varmt vatten.

 

 

 

 

 

 

 

För nån månad sedan gjorde personalen hembesök. I ett hus hittade de då en gammal man som var sängliggande. Han var väldigt svag och togs inte alls omhand av den övriga familjen. Personalen tog honom till centret på en trehjuling då mannen var för svag för att gå. De hämtade och lämnade honom varje dag till en början. Han duschades, rakades, fick rena kläder och näringsrik mat.
Nu har han piggnat till och mår bättre. Nu kommer han själv gående dagligen för att få ett mål mat och en kopp te.

 

 

 

 

 

 

 

Jeevan som du ser på fotona är väldigt glad för att hjälpa de gamla.

 

 

 

 

 

 

 

 

Categories: Sri Lanka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *