En resa…

Familjen Modh har varit faddrar via Hjälp Margit Hjälpa under många år. Jocke & Fia har varit på Sri Lanka tidigare. Nu ville de åka dit och visa landet för deras 3 barn/ungdomar. Ett besök hos Smyrna Mission House i Nuwara Eilya stod självklart med på agendan.

Eftersom de drömde om att kunna göra en extra insats när de var på plats så tog de hjälp av deras vänner. De startade en insamling och detta blev långt över deras förväntan. Hela  17.000 kr lyckades de samla in. Helt fantastiskt!
De hade också samlat in fotbollströjor, fotbollar och leksaker som de hade med sig.

Den 6 januari besökte de Smyrna skolan. Det var omtumlande känslomässigt och här nedan kan du läsa Jocke’s tankar som han skrev ner i ett meddelande till sina vänner som hjälpt till med insamlingen.

Citat:
Ruskigt mycket känslor och många tankar efter besöket på Smyrna mission house. Till att börja med är det en fantastisk verksamhet som gör så mycket för så många med små medel.

En utförligare rapport kommer senare men några tankar här:

* Leendet du får från ett gatubarn på ca 1.5 år när du ger honom en leksaksbil och ett mjukdjur kommer du aldrig glömma…

* Lyckan hos samma pojkes storasyster på 3-4 år när hon får handdockan som ser ut som en elefant efter jag tagit ur handen ur den kommer också etsa sig fast.

* Blicken från 3 skolkillar som kommer in för att hämta skolans ”fotboll” (bara blåsan kvar) och de ser att vi häller ut en hel säck bollar på golvet. Samma 3 killar spelar sen Hubert fotboll med i drygt en halvtimma utan att de förstår så mycket utav vad den andra säger.

* Känslan på gränsen till skammen jag känner när jag får höra från rektorn att barnen tidigaret slogs om förmiddagsteet. De hade inte fått i sig något på länge och litade inte på att det skulle räcka till alla. Nu vet de att de t.o.m. får mat varje dag i skolan.

* Vetskapen att familjer slänger ut sina gamla för att de inte längre orkar bidra till hushållet utan bara kostar. Efter att familjen börjat få ett månatligt matpaket från Smyrna Mission House är de gamla välkomna hem igen.

* Mest av allt glada, nyfikna barn i en fantastisk skola som får mig att må bra av att jag kan hjälpa till lite i alla fall.

* De satt en lista på väggen med barn som inte har toalett hemma, den listan kommer snart kortas med 3 namn. Åh vad bra ni är som hjälpt till med det!!

* Som sagt så kommer det mer sen. Mycket känslor och tankar nu när man sitter i foajén på vad som är det kanske lyxigaste hotell jag någonsin bott på.

//Jocke

En resa
En resa
En resa
En resa
Dela inlägget:
Scroll to Top