Baby

Baby (som står längst till vänster på bilden) tar här emot sitt certifikat. Hon är nu utbildad lärare.

Baby kommer från en familj där föräldrarna är sk. dagavlönade. Hennes mamma arbetar som teplockerska och hennes pappa arbetar som murare. De har inte arbete varje dag utan måste hela tiden ut och söka. Vanligtvis arbetar de ca 10 dagar i månaden och det är ofta väldigt dåligt betalt. Det är 5 barn i familjen och Baby är det äldsta av syskonen.

När Baby var liten brukade hennes mamma komma till Smyrnas daghem i Ponnani (Indien) och lämna henne där för att kunna gå och arbeta. När personalen på Smyrna såg hur svårt familjen hade det så ordnade de så att Baby fick ingå i en barngrupp och få stöd från en svensk familj genom Hjälp Margit Hjälpa.

Både familjen och även invånarna i byn som hon kommer ifrån är väldigt stolta över henne. Hon är den första i byn som blivit lärare och som även kan utbilda på engelska. Många av invånarna kommer till henne på kvällarna för att få hjälp med att läsa och skriva sina brev på engelska.

En enorm förändring för en hel by tack vare att en svensk familj skänkte 200 kr i månaden.

Ett stöd som blev en välutbildad lärare som kommer från en familj som inte ens kan alfabetet. Nu hjälper hon till att utbilda fler barn och är även ett stort stöd för alla de andra invånarna i byn.

Bli fadder till en barngrupp du också!

Baby
Baby – längst till vänster på bilden
Dela inlägget:
Scroll to Top