Skollov

I början på april hade barnen på Sri Lanka skollov.
Tyvärr så betyder inte skollov något positivt för alla barn i världen. Det kan t.ex. betyda en period utan mat, utan riktigt tak över huvudet eller en period av arbete hela dagarna med hemmets sysslor.

För att göra detta skollovet till en större och minnesvärd glädje bestämde sig lärarna för att ta med barnen på en utflykt. Detta är möjligt tack vare dig som stödjare!

Målet blev en dag på Hakgala Botaniska Trädgård. Det är ett mycket populärt turistmål. Trädgården anlades 1861 på de nedre sluttningarna av berget. Den består av flera terrasseringar och man får även en magnifik utsikt över landskapet.

90 barn från Nuwara Eilya området var med på utflykten. De gick runt i trädgården och pekade ut träd och blommor de kände till. De fick även lära sig nya sorter. Både frukost och lunch intogs i det vackra området. Man lekte även lekar i de grönskande parkerna.

Tack för att du som stödjare har gjort detta möjligt!

Utflykt Hakgala Botaniska Trädgård

Dela inläget:
Scroll to Top