Rinsiya

Rinsiya är 4 år. Hon har en yngre syster och en äldre syster och bror. Alla är under 12 år. Rinsiyas äldre syskon, som aldrig gått i skola förut, kommer till Smyrnaskolan på vårt center i Nuwara-Eliya som ligger högt uppe i bergen. Rinsiya och hennes lilla syster brukar vanligtvis ’hänga med’ mamman när hon tigger eller gör dagsverken med att bära kartonger för affärerna.

En dag bad mamman personalen att ta hand om Rinsiya som inte mådde bra. Hon var undernärd och såg ledsen ut. De tog hand om henne och började ge näringsrik mat. Hon fick tillhöra det nya dagiset för små barn med ensamstående föräldrar som nyligen hade öppnats genom Ruths initiativ. Ruth är rektor för de skolor som tar emot barn som aldrig gått i skola.

En dag fick Rinsiya svåra magsmärtor. Man tog henne genast till sjukhuset. Efter undersökningen konstaterades att hon har ’hål i hjärtat’. Hon kommer att  genomgå en större undersökning på ett sjukhus 3 timmars resa från Nuwara-Eliya. Smyrna kommer att hjälpa Rinsiya med resor och utgifter. Hade mamman tagit hand om sin flicka när hon fick magsmärtor hade hon troligtvis gett henne något som skulle gjort det värre. Många gånger dör barn p.g. av fel medicinering i en desperat situation.

Nu kan alla känna sig trygga och glada och Rinsiya, som för tillfället får medicin, kan återigen le, dansa och leka med alla barnen på det nya dagiset.

Vill du stödja detta behjärtansvärda projekt för barn som annars växer upp på gatan under svåra omständigheter.

Rinsiya
Rinsiya
Dela inlägget:
Scroll to Top