En egen toalett

Vi alla uppskattar förmånen att kunna uträtta våra behov på en ren toalett som går att låsa. För många är det ett gatlopp flera gånger om dagen att hitta ett ställe eller en buske där man skyla kroppen en smula.

Detta vill ’Hjälp Margit Hjälpa’ ändra på främst för fadderbarnen organisationen stöttar, men även för andra ömmande fall i närområdet av våra stationer. Toaprojektet är i full gång i Indien och Sri Lanka, men fortfarande är det många familjer, i områden där vi är verksamma, som inte har fått en egen toa. Har man en egen toa betyder det inte bara att man kan uträtta sina behov i lugn och ro, det betyder också att det finns en skyddad plats för att sköta hygienen, vilket resulterar i att det uppkommer mindre sjukdomar. Speciellt unga flickor kan bli utsatta för trakasserier och även våldtäkt när de får ge sig ut i mörkret på kvällen.

Jag har läst om en kvinna i 65-års åldern i Indien som har blivit anfallen och dödad av vildhundar när hon behövde gå ut och söka upp en lämplig buske på kvällen. Det var bara en liten artikel i en av våra tidningar – inte mer – men det som blev kvar i mitt huvud är:

TOALETTER KAN RÄDDA LIV

Och det är inte så länge sedan många av oss fick springa ut på natten till utedasset eller kvinnor som fick tvätta sig i kostallet för att undgå andras blickar.

Vill du vara med och hjälpa oss bygga fler toaletter så finns det flera sätt:

En komplett toalett kostar ca. 3500 kr, en summa som inte är särskilt stor för oss.
Varför inte tillsammans med några vänner vid en fest eller bemärkelsedag köpa en ”egen” Toalett!

Köp våra Toakort, pris 100,-/st

Du kan även skicka en gåva via:

  • Swish – Vårt nummer är då 123 900 02 66. Du skriver alltså detta nummer som mobilnummer.
  • Bankgiro 900-0266
  • Plusgiro 90 00 26-6
  • via Autogiro (för månadsgivare, blankett finns att ladda ner på denna sida)

Glöm inte märka din gåva med ”toa”.

Vill du veta mer om hela Hjälp Margit Hjälpa’s verksamhet som har pågått i mer än 50 år i Indien och Sri Lanka då är du välkommen att höra av dig eller läsa mer om oss här på hemsidan.

Toaprojektet är bara ett av många projekt vi har igång.
Tyngden av vårt hjälparbete ligger på barnen och deras skolgång

en… ❤️-sak  för oss.

Men vi gör mycket, mycket mer.

Med varma hälsningar
Anke

Toa till en flicka
Toaletter kan rädda liv
Dela inläget:
Scroll to Top