🎄 Julhälsning 2016 🎄

Kära Sponsor!

Du och alla andra stödjare inom Stiftelsen Hjälp Margit Hjälpa ger livsglädje och framtidstro till många barn.

De barnen har engelskan som ett av de språk de klarar av att tala och eventuellt också skriva. I vart fall vet vi att deras lärare gör allt för att de ska vara väl rustade för vidare studier på högskola, yrkesskola eller universitet.

Dina gåvor har varit en förutsättning för många flickor och pojkar att kunna nå ännu ett steg fram till ett eget lyckosamt jobb. Det är stort! Det är verkligen stort att känna att barnen på våra center i Indien och på Sri Lanka får mat i magen, skoluniform och kläder samt utbildning. För en del barn kan det också innebära hälsovård och hjälp till rehabilitering och vård av ett handikapp.

Vi får glädjas över detta stora arbete även denna Jul och nyårs helg!

Gåvoshop

Nu har vi fyllt på vår gåvoshop med produkter inför julen. De nya julkorten finns också där. Precis som tidigare år säljer vi enkla julkort i både 5-pack , 75kr, och 10-pack, 130 kr. På baksidan står det ”God Jul & Gott Nytt År önskar”.

Dessa fina julpåsar gjorda på Sri Lanka är perfekt att stoppa ner presenter i. Det finns inte så många kvar så det är först till kvarn som gäller. 

Vi har även 2 varianter av dubbla kort där det ena genererar till ett matpaket till en fattig familj och det andra blir till hjälp med skolgång för barn som annars inte fått möjlighet att gå i skola. Dessa kort kostar 100kr/st.
På insidan av kortet står det vad kortet kostar och vad gåvan används till. Där står även ”God Jul & Gott Nytt År önskar”.

Vi har precis fått mottaga en gåva från ett bröllopspar. Istället för presenter önskade de sig pengar för att skänka till välgörenhet.
Likaså har vi tidigare i år fått motta gåvor från personer som fyllt år. De har precis som bröllopsparet har önskat sig pengar och även haft insamling på plats på födelsedagarna.
Under året som gått har vi också fått gåvor från secondhand butiker, kollekt från församlingar och andra gåvor från både privatpersoner och företag.
Vi är varmt tacksamma för detta!

Det sker rätt mycket på de båda verksamhetsplatserna under ett år.
Under 2016 har vi satsat på att få fler toaletter utplacerade hos familjer. På bilden till höger ser du Rajakumar med sin moster framför deras nya toalett.

Man har också lagt energi på att utvidga en svampodling för att förbättra ekonomin. Vattencisternerna har reparerats så att inget dricksvatten går till spillo.

Rajakumar med sin moster
Rajakumar med sin moster framför deras nya toalett.

Ett par av de rum som finns på Sri Lanka har renoverats. Nu kan de med fördel erbjudas som övernattningar till turister. Renoveringen gjordes för att göra det mer eftertraktat att övernatta där och på så sätt skapa inkomst till Smyrna. Du är varmt välkommen att boka ditt boende här på din nästa resa till Sri Lanka!

Men det är faktiskt inte bara de stora gåvorna som gör skillnad. Även ”den lilla” gåvan betyder väldigt mycket där ute. Det kan vara att den blir till ett mål mat för barnen, en varm tröja eller kanske ett par skor. Ni ALLA betyder väldigt mycket för vårt arbete på plats!

Dela inläget:
Scroll to Top