☀️ Sommarhälsning 2018 ☀️

Kära Sponsor!

Abraham Lincoln sa:” Det är inte åren i ditt liv som räknas, utan livet i dina år.”

Häromdagen fick jag besök av ett par som varit med och stöttat Stiftelsen Hjälp Margit Hjälpas verksamhet sen i mitten av 1970-talet. Dom sa, ”Vi har läst alla nyhetsbrev, vi har haft fadderbarn på Sri Lanka och även i Indien, men nu kommer vi för att hälsa på dig och se vem det är som skrivit alla berättelser och gett all information från dessa två fantastiska länder. Det var mycket trevligt, roligt och inspirerande att möta ett par som varit stödjare i nästan 40 år. Men det är många, många fler som gett sin månatliga gåva troget, år efter år.

Stiftelsen delar ju inte ut medaljer eller utmärkelser men vi hoppas att ni alla som är med och ger era gåvor har fått och får mycket glädje och inspiration genom mail och brev. Ni har gett stöd till skolorna, faddergrupper, högre studier, toaletter, de gamla, ensamma mödrar o.s.v. Ett tack låter så futtigt, men vi vill ändå i år, när vi firar 55 år på Sri Lanka, 30 år i Indien och 20 år i Stiftelsen i Sverige, säga ett stort och innerligt TACK till var och en som skickat sin gåva månatligen eller gett årliga gåvor.

Näckros
En blomma till er, Sri lankas och Indiens nationalblomma, näckrosen. (Jessica fotograferat från sin damm i trädgården)

Vi började med att hjälpa ETT BARN till skolan. Vår prioritering har varit att hjälpa fattiga barn att få en passande skolgång.  Alla har varit välkomna! Plats har funnits för alla åldrar och med olika fysiska behov.  Under de senaste 15 åren har vi dessutom gett stöd till högre studier om man har velat och haft det betyg som krävts. Om betygen inte räckt har vi kunnat hjälpa dem att få körkort och en praktisk utbildning t.ex. en ettårig utbildning till snickare.
I dagarna fick vi info om två flickor som utbildat sig och fått jobb.

Kanagaprashanti
Kanagaprashanti

Kanagaprashanti tillhör en av faddergrupperna.Hennes pappa dog när hon var bara 3 år. Mammans lön räckte inte till det nödvändigaste. En dag fick hon höra talas om Smyrna och att man kunde få hjälp där. Detta blev Kanagaprashantis räddning.I faddergruppen fick hon allt hon behövde för att gå i skola.Efter avslutade gymnasiestudier fick hon fortsatt stöd genom projektet ”Högre studier”. Hon läste Engelska och datorkunskap.Nu har hon fått sitt första jobb som förskollärare. Hon har inte ord nog att tacka alla som hjälpt henne genom åren.

Hephzibah

Smyrna har stöttat Hephzibah sen hon var ett barn.  Hennes mamma är lärare på en av våra skolor. Tyvärr är pappan svag för alkohol och ställer till svårigheter för familjen. Hebhziba hade bra betyg och efter gymnasiet gick hon vidare till högre studier. Nu har hon fått sitt första jobb i en möbelaffär som har en utställningslokal där Hebhziba har stor nytta av sin utbildning i engelska så väl som i dator. Hon får visa runt besökare, sälja och planera. Hon tackar alla som stöder Smyrna.

Shehani framför sin nya toalett
Shehani framför sin nya toalett

Shehani var endast 8 månader när fadern lämnade hemmet. Mamman hade inte ett regelbundet jobb men hon fick bo hos
sin mor med Shehani. Någon berättade om Smyrna och när personalen fick höra om deras svåra situation fick Shehani komma med i en faddergrupp. Hon fick hjälp med skoluniform, skor och allt som hon behövde för att gå i skola. Ett stort problem var att de inte hade någon toalett. Att gå långa vägar till en kommunal toa blev mycket besvärligt för både mormor, mamma och Shehani som nu är 13 år, ett lätt byte för våldsmän. Nyligen har de fått en egen toalett. Dom tackar alla i Sverige som hjälper dem.

Årsredovisningen för 2017 är nu klar.
Vi samlade in 1,35 Mkr och våra kostnader låg på 17%.
Vill du ha en kopia på resultaträkningen så kontakta Jessica.

Glöm inte bort att meddela oss om du byter adress eller e-post.

Du har säkert hört talas om den nya förordningen som nu träder i kraft i alla EU-länder om hur man ska hantera olika personuppgifter. Vår information till dig om detta hittar du på nästa sida. Missa inte det.

Julia och Bollywood
Julia visade oss Bollywood dans vilket är mycket populärt i Indien.

Vi vill också passa på att tacka alla er som tog er tid för att komma och träffa oss på vårt lilla event i Halmstad i början av april. Vi förstår att alla inte kunde komma då många av er har långt att åka. Det var ändå några personer som hade åkt en bra bit för att komma och prata med oss vilket vi såklart uppskattar väldigt mycket.

Det blev en trevlig lördag med mycket fika, prat, dans och skratt. På bilden ovan ser du Julia som visade oss Bollywood dans vilket är mycket populärt i Indien.

Vi hade även försäljning av saker från gåvoshoppen. Det finns en del fina saker kvar så gå in på vår hemsida och titta.

Tack till alla er som gett gåvor till HMH istället för present till någons födelsedag. Meddela namn och adress i tid. Vi skickar kort till jubilaren.

Tack till alla er för gåvor till HMH istället för blommor vid någons bortgång. Tackkort skickas om ni meddelar namn och adress till dem som gett gåvor.

Autogiro 
Det är många som har anslutit sig till autogiro. Det är enkelt för dig som stödjare och det underlättar mycket för vår del. Vill du ge din gåva på detta sätt så kontakta Jessica på mejl här via hemsidan eller telefon 0456-21870 så hjälper hon dig.

Vi vill passa på att önska dig en riktigt skön sommar!

Hälsningar från alla oss på
Hjälp Margit Hjälpa

Dela inläget:
Scroll to Top