Skolstart i Kotagiri

Det varit skolstart i Kotagiri. Skolan heter English Medium School och undervisningen sker på engelska. Skolan drivs genom vår verksamhet i Indien, Smyrna Fellowship Trust, och vi skickar varje månad ut gåvor till dem så att skolverksamheten ska kunna fortlöpa med hjälp av våra faddrar som stödjer denna skola.

Skolan startade år 2000 och det var då 28 barn som undervisades på skolan. Mestadels srilankesiska flyktingar och fattiga barn från små stammar (som t.ex. Toda, Baduga och Irula) som ligger i närheten. Idag går här nu ungefär 140 barn och det är 10 lärare som arbetar här. De har dessutom en medhjälpare och chaufförer som kör skolbussen för att hämta och lämna barnen.

För några veckor sedan fick vi foton från dem som togs vid skolstarten. De har ett längre lov i april och ett i augusti. Utöver det så har de lite ledighet vid jul.
Vi vill dela med oss av dessa foto till Dig.  😊

Ett stort tack för Ert stöd så vi kan hjälpa dessa barn till en ljusare framtid.

Skolstart i Kotagiri
Stolta barn som fått nytt skolmaterial

Galleri

Dela inläget:
Scroll to Top