Skolan i Welimada, Sri Lanka

Uppe på en kulle på Sri Lanka i området Welimada ligger en stor vacker kyrka med utsikt över staden.
Det är en kyrka som på vardagarna fungerar som skola.

Denna skola är lite unik då det på skolan går både barn som inte börjat i skolan i tid och även barn med olika funktionshinder. Familjerna med dessa barn är så innerligt tacksamma för att deras barn, med Downs syndrom eller hjärnskada eller fysiskt handikappad, får komma till en plats där man tar emot dem och dessutom får lära sig något.

Eftersom skolan inte kan hämta barnen i buss (så som i Indien) så bär någon förälder barnet eller betalar själv en ”trehjuling” som tar dem uppför backen till kyrkan som alltså är en skola under veckan.

Utöver ett mål mat så får barnen den hjälp och undervisning som passar dem individuellt.


Lärarna är mycket duktiga och har ett stort hjärta för dessa barn. Även pastorerna som arbetar i kyrkan spenderar mycket tid här och hjälper till med barnen. Det behövs eftersom många barn är fysiskt handikappade och behöver hjälp med att gå på toaletten etc.

Denna skola har varit med och uppträtt med sång och dans i Colombo och t.o.m. vunnit priser.

Skolan i Welimada, Sri Lanka
Skolan i Welimada, Sri Lanka

Galleri

Dela inlägget:
Scroll to Top