Shehani har fått en toalett

Shehani, en flicka på 14 år som bor på Sri Lanka har nu fått en egen toalett.

När Shehani var endast 8 månader gammal så lämnade pappan dem. Mamman bad om hjälp och fick flytta in hos sina föräldrar. Hon sökte hela tiden dagarbeten för att försöka försörja sig själv och sin dotter. De var mycket fattiga. De hade varken tillräckligt med mat, kläder eller något vettigt tak över huvudet.
Hon tog alla tillfälliga jobb som hon kunde få.

Hon fick kontakt med Smyrna Fellowship och Shehani fick börja i förskolan där. Eftersom mamman hade svårt att även förse Shehani med tillräckligt med mat så ansökte hon om att hennes dotter skulle få en fadder.
Shehani har fått hjälp sedan 2009.

De har aldrig haft en egen toalett. På dagtid har de lånat grannens. Nattetid gick de ut i skogen bakom huset. De tvättade sig i en liten bäck som rinner där.
När hon fyllde 13 år så ansökte de om att få en egen toalett. Teamet på Sri Lanka besökte dem i hemmet och det stod klart att de var i stor nöd av en toalett.

Nu har de en egen toalett och är varmt tacksamma gentemot alla i Sverige som gjort detta möjligt för dem. Shehanis morfar har gått bort så nu bor hon med sin mamma och mormor. Mamman arbetar i tvätteriet på ett hotell och mormor rensar kycklingar.

Hon avslutar sitt brev så här: (fritt översatt)

Vänligen ta emot vår tacksamhet. Vi ber att våra givare kommer bli välsignade för att kunna hjälpa många fler tjejer som mig.

Shehani med sin mamma
Shehani med sin mamma

Galleri

Dela inläget:
Scroll to Top