Corona, Corona, Corona!

Din gåva gör stor skillnad i någon annans liv! 

Ovisshet, rädsla, ensamhet, ångest har gripit tag i oss! Var kommer detta virus ifrån? Kommer man att hitta ett vaccin? Frågorna är många men svaren uteblir. Vårt land har inte tidigare stått inför något som man inte kunnat ta tag i. Världen har inte smittats av något som på en så kort tid svept över varje land.
I spåren av detta virus har det också växt fram en våg av kärlek och omtänksamhet. Tacksamhet för vad man har och för vad man kan göra tycks inte ha några gränser.

Vi vill hälsa från våra center på Sri lanka och i Indien. Vi har kontakt med dem ett par gånger i veckan och följer dem i deras arbete. De har haft utegångsförbud under långa tider men med tillåtelse under ett par timmar dagligen att handla mat. Inga andra affärer är öppna och skolorna är stängda. Sjukhusen fungerar och är överfyllda. Många behandlas, en del blir friska men dödsantalet växer.

Innan vi fick höra om Corona så fick vi ett fint brev från Divia Barath, en av flickorna som fått stöd till skolgång. 

Här följer berättelsen om hennes liv.

“Min pappa hade ett jobb som dagsarbetare. I ur och skur fick han ge sig ut för att söka arbete så familjen på 5 personer kunde få mat, kläder och skolgång för barnen. En dag råkade pappa ut för en olyckshändelse och blev invalid. Mina två äldre syskon fick börja jobba och jag slutade skolan eftersom vi inte kunde köpa uniform, böcker, ja, allt material som skolan krävde.
Men en dag hände det något! Min mamma får reda på genom några vänner att på Smyrna kan man få hjälp. Vi gick dit, fyllde i ett formulär och pratade med skolteamet. Nästa dag fick vi besök i hemmet. Allt stämde som vi skrivit i formuläret och jag fick en plats i en sponsorgrupp som heter Cana. Det gick bra för mig och efter flera års studier fick jag börja med träning på ett elbolag i Nuwara-Eliya. Jag fick min första lön och kan nu försörja mina föräldrar. Om jag arbetar hårt och inte får några anmärkningar kommer jag att få ett fast jobb. Utan er hjälp hade jag inte klarat mig.”

Diviya skickar en hälsning och ett stort tack till er som har stöttat henne.

Divia Barath
Divia Barath
Dela inläget:
Scroll to Top