☀️ Sommarhälsning 2021 ☀️

Kära stödjare!

Situationen i Indien och Sri Lanka har än en gång förvärrats och det är total ”lockdown/nedstängning” igen i de områden där vi har våra center. Det vill säga att allt är stängt och folk ska hålla sig hemma för att minska spridningen av viruset. Utöver detta så har de haft kraftiga regn vilket också försvårar för dem bland annat när det gäller uppkoppling mot Internet. Allt detta innebär också att vår kontakt med teamen där ute försvåras.

Personalen har haft en svår tid under pandemin men vi gör vad vi kan för att hjälpa dem. Även om de inte kan ta sig till arbetet så försöker man ge dem en halv inkomst. I Indien hann de inte skicka ut alla nyhetsbrev från barngrupperna innan denna nedstängning. Det är anledningen till att några av er har fått era brev senare än vanligt. Ni andra kommer att få era brev så fort de öppnar upp igen.

Vi är varmt tacksamma för de extra gåvor ni skickat in. Det har gjort att vi kunnat dela ut matpaket till många. Dessa tas emot med stor tacksamhet och glädjetårar av lättnad. En liten slant gör en stor skillnad där ute.

Styrelsen

I början av april hade vi årsmöte. I samband med det så förstärkte vi styrelsen.
Styrelsen ser ut så här:

Samuel Persson
Samuel Persson, ordförande
Hans Rynnel
Hans Rynnel, vice ordförande
Magnus Kjellson
Magnus Kjellson, kassör
Birgitta Åkesson
Birgitta Åkesson, styrelseledamot
Lars Rooth, styrelseledamot
Lars Rooth, styrelseledamot
Margit Stefansson
Margit Stefansson, styrelseledamot

De nya styrelsemedlemmarna kommer att svara på 5 frågor för att du ska få veta lite mer om dem. Detta presenterar vi på vår Facebooksida. Följ oss gärna där!

Till alla de styrelsemedlemmar som slutade säger vi ett stort tack för det fina arbete och engagemang ni under flera år lagt ner på verksamheten!

Postadress

Vi har fått ny postadress.
Ny adress är:
Insamlingsstiftelsen Hjälp Margit Hjälpa
c/o Jessica Fuchs
Gamla Tingsrydsvägen 382–16
374 92 Asarum

År 2020

Årsredovisningen är klar och godkänd. Vill du ta del av den så finns den att läsa på vår hemsida.
Vi samlade in 976 Tkr och skickade ut 804 Tkr. Kostnaderna låg på 20%.
 
Vi ber dig vänligast att försöka komma ihåg att uppdatera dina uppgifter till oss så som till exempel ny mejladress eller postadress.

Vill du förenkla ditt månadsgivande så gör du det bäst genom att skänka din gåva via autogiro. Kontakta Jessica så hjälper hon dig med det. Hennes mejladress är info@hjalpmargithjalpa.org.

Soundaraya

Din gåva gör stor skillnad i någon annans liv! 

På bilden nedan ser du Soundaraya. Hon har ingått i en barngrupp i Indien och har fått stöd från er faddrar med skolgång. Hon har även fått allt annat som behövts för att genomföra utbildningarna så som skoluniform, skor, väska, skolmaterial, matpaket och mycket mera.
På sommarloven har hon dessutom tagit extra kurser.
 
Nu har hon tagit examen och hon har dessutom fått ett jobb.
Nedan kan du läsa hennes brev till dig.

Soundaraya
Soundaraya

Kära fadder,  
Jag hoppas allt är bra med dig. Själv mår jag bra och jag är varmt tacksam för det stöd jag fått under 20 års tid. Med hjälp av dina välsignelser och ditt stöd har jag nu slutfört min utbildning.
Från 6:e till 12:e klass har jag gått på en skola som heter Memorial Girls Higher Secondary School. Jag har sen gått på ett college i Coimbatore för kvinnor. Där tog jag nu min examen, Bachelor of Business Administration.
Tack vare all din hjälp har jag nu fått ett jobb som Business Analyst på ett företag som heter Amphisoft Technologies i Ooty.
Jag är varmt tacksam gentemot dig och sponsor teamet i Ooty. Du har gett mig och många fler i min situation ett underbart liv genom att stötta vår skolgång.
Du finns med in mina böner kära fadder.
Tack så mycket! 
//Soundarya

Vi alla på Hjälp Margit Hjälpa är varmt tacksamma
för ditt trogna stöd!
 
Vi önskar dig en fin sommar!

Dela inläget:
Scroll to Top