🎄 Julhälsning 2022 🎄

Kära Sponsor!

Nu går 2022 mot sitt slut och snart kan vi blicka in i ett alldeles nytt år. Ett år fullt av hopp, härliga upplevelser och mycket skratt från barnen, de äldre och personalen på våra center i Indien och på Sri Lanka. Vi vill passa på att önska er alla faddrar en riktigt god jul och ett gott nytt år och samtidigt framföra vårt innerliga tack för ert fortsatta stöd till de behövande på våra center. Ditt bidrag skapar trygghet inför framtiden och gör verklig skillnad för de som behöver det.

Hjälp Margit Hjälpa firar 25 år som stiftelse

Det är i år 25 år sedan stiftelsen Hjälp Margit Hjälpa startade och mycket har hänt under åren som gått. Stort engagemang och mycket ideell tid har lagts ner för att få stiftelsen att utvecklas till där vi står idag. Men långt innan stiftelsen startade så hade Margit påbörjat sitt hjälparbete uppe i bergen på Sri Lanka. Det har nu gått 60 år sedan det första barnet fick stöd och hjälp att börja skolan och skapa grunden till ett eget liv.

Idag har stiftelsen center på både Sri Lanka och i södra Indien och det viktiga arbetet har fortsatt tack vare de gåvor som ni skänker. Vi hjälper barnen med skolgång och utbildning; vi stöttar ensamstående föräldrar; vi driver handikappcenter och vi bedriver sociala projekt med gamla kvinnor och män som befinner sig i en svår ekonomisk situation. Vi finns till för många och vi vet att gåvorna som skickas från Sverige gör skillnad dit de kommer.

Stiftelse med 90-konto

Det var när Margit med familj hade flyttat hem till Sverige som de förstod att de behövde en ny plattform att utgå från för att kunna fortsätta med det viktiga hjälparbetet. Hitintills hade Margits hemförsamling i Falköping tagit emot och skickat vidare alla gåvor och bidrag till Indien och Sri Lanka. Men nu skulle alltså hjälparbetet ske från Sverige. Det var så planerna på att starta en stiftelse och ansöka om ett 90-koto startade. Ett 90-konto var en nödvändighet för att kunna fortsätta samla in pengar till den, sedan många år tillbaka, viktiga verksamhet som Margit hade startat. Och i år firar stiftelsen Hjälp Margit Hjälpa 25 år.

Solskenshistorian om Leelawathi

2007 var Birgitta och Bernt, två av våra generösa faddrar, i Indien och träffade då Leelawathi och hennes mamma Vasanti. Mor och dotter levde under väldigt fattiga förhållande och Leelawathi, som då var 12 år, hade inte börjat skolan. Birgitta och Bernt blev faddrar till Leelawathi och under de tio år som de bidrog till hennes försörjning hann Leelawathi gå ut skolan och påbörja en högre utbildning inom redovisning. Hon avslutade dock utbildningen tidigare än planerat då hon istället gifte sig med en självägande bonde. Det fina i detta är att hon idag har det bättre, trots att hon inte avslutade sin utbildning. Från att vara uppvuxen väldigt fattigt har hon nu fått ett bra liv, med lite högre standard. Och sin utbildning har hon alltid med sig, om hon av någon anledning skulle bli ensamstående.

Leelawathi och moder
Leelawathi och hennes mamma Vasanti

Så även om barnen inte avslutar sin utbildning gör sponsringen stor nytta och ger barnen självkänsla och självförtroende som skapar trygghet inför framtiden.

Vill du vara med och ge en gåva?
Kontakta Anki på info@hjalpmargithjalpa.org  om du vill ge en gåva till vår verksamhet vid högtidsdagar, födelsedagar och begravningar eller genom testamente. Din gåva gör stor skillnad i någon annans liv!

Ett stort tack till alla er faddrar som så generöst är med och bidrar!

En liten slant varje månad kan göra stor skillnad!
Tack för att ni finns! 

En riktigt god jul och ett gott nytt år önskar Margit och styrelsen

Dela inläget:
Scroll to Top