Henry Samson –
från fadderbarn till VD

Alla ni med gott minne kommer kanske ihåg att jag skrev i julbrevet 2021 om när jag blev sponsor till Henry i Indien. Nu äntligen har jag fått den fantastiska möjligheten att besöka vårt campus i Indien och på Sri Lanka. Då fick jag även förmånen att träffa just Henry. Jag var så klart nyfiken på hur det har gått för honom.

Det var ett fint möte, att sitta ned med Henry över en kopp te och lära känna varandra lite mer. Henry gjorde mig djupt rörd när han berättade hur han hoppades på att kunna fortsätta sin skolgång, men att det såg mörkt ut för familjen utan några direkta inkomster.

Med en blind pappa och åtta syskon var det inte enkelt att få ihop vardagen. Familjen hade hoppats på det bästa och anmält Henry till Smyrna och önskade att det fanns någon i Sverige som ville bli sponsor åt Henry. Samtidigt kom jag i kontakt med Hjälp Margit Hjälpa och anmälde mitt intresse att gå in som sponsor för någon i Indien. Det blev en perfekt matchning.

Vi fyllde på våra koppar med te och fortsatte vårt samtal. Vi drack svart te som faktiskt var producerat i staden vi befann oss i, Ooty. Kanske var det så att det te vi drack kom från buskarna som växte inne på området? Smyrna levererar råvaran till te-anläggningen som torkar och paketerar det till försäljning.

Henry har åtta syskon som också hoppades på en framtid. Som sponsor bidrog jag till Henrys skolgång, kläder och mat genom att ge 200 kronor per månad. Men det jag inte visste då och som Henry berättade för mig var att dessa pengar även gjorde så att hans syskon kunde få ett mål mat om dagen. Det gjorde stor skillnad för hela familjen, att ha barn med energi att orka skoldagen och utbilda sig för sin egen framtid.

Idag arbetar Henry inom byggsektorn och har en egen firma. Hans verksamhet går så pass bra att han nu har flera anställda. ”Detta hade aldrig hänt utan ditt stöd som sponsor” avslutar Henry vårt samtal innan han var tvungen att åka vidare till en ny kund för att räkna på ett arbete.

Henry Samson
Henry Samson ett fadderbarn på 1990-talet. Idag en framgångsrik elektriker med eget företag och flera anställda. Här tillsammans med sin sponsor.
Dela inläget:
Scroll to Top