Gladson Devaraj –
vår verksamhetsledare i Indien

Vi träffade Gladson Devaraj under våren 2023 på hans kontor på vårt campus i Ooty. Även om det var i slutet av mars så var det svensk sommarvärme med 25 grader. Gladson tog emot oss med ett leende och serverade oss en stor kopp te samtidigt som vi fick en rejäl bamsekram.

Gladson är verksamhetsledare på vårt campus i Ooty. Vi ställde några korta frågor till honom.

Hur fick du reda på Smyrna och verksamheten?

Jag kommer faktiskt inte ihåg, men Smyrnas aktiviteter är verkligen fantastiska. Alla de aktiviteterna som sker runt campus skapar en levande atmosfär.

Hur länge har du arbetat för Smyrna Fellowship Trust

Jag fick anställning här 29 mars 2012. Det har varit en spännan de resa vi har varit med om och kommit så långt.

Hur många är sysselsatta? Hur stor är besättningen?

I dagsläget är vi 33 fast anställda. Utöver det har vi 4 timanställda samt 7 personer som arbetar på uppdragsbasis.

Det är personal inom administration, underhåll, trädgård, för vårt pensionat, etc. Men framför allt är det personal som arbetar med de utsatta, t ex skolor, matpaket, hälsovård, etc.

Vad är ditt huvudfokus nästa år för Smyrna?

Jag arbetar hela tiden med att både förbättra våra administrativa rutiner, men även att försöka identifiera och genomför aktiviteter som genererar inkomster till vårt huvudändamål. Vi kommer alltid sträva efter att bli mer professionella.

Vad är din och Smyrnas vision?

Min och Smyrnas främsta vision är socialt och välgörande arbete som att hjälpa fattiga, utsatta och behövande, ge utbildning, värna om barn med speciella behov samt sjukgymnastik.

Jag vill ha ett holistiskt tillvägagångssätt, att bli självförsörjande kan vara att ge individer gemenskap att bli självförsörjande genom att tillhandahålla färdigheter, utbildning etc.

Vad skulle du vilja säga till alla i Sverige som ger pengar genom Hjälp Margit Hjälpa?

Jag vill definitivt uttrycka min hjärtliga tacksamhet till alla ni fantastiska supporters och stöttepelare i Sverige som genom Hjälp Margit Hjälpa finansierar en stor del av vår verksamhet. Era gåvor och insatser värderas högt och de gör verkligen skillnad.

Gladson Devaraj
Gladson Devaraj, verksamhetsledare på Smyrna Fellowship Trust
Gladson Devaraj och Samuel Prabhakar
Gladson Devaraj och Samuel Prabhakar
Dela inläget:
Scroll to Top